|
Atraktivna, izazovna i prili?no opasna staza na cesti Komolac - Brgat bila je prolog vikenda doma?in jo jednom velikom automobilisti?kom natjecanju Me?unarodnoj brdskoj auto utrci "Nagrada Dubrovnika 2012. - Memorijal eljko ?uratovi?". Na stazi duine 3260 metara nastupilo je 70-ak voza?a iz Ma?arske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. Utrka se bodovala za prvenstvo Hrvatske, Me?unarodno regionalno prvenstvo RH, prvenstvo povijesnih vozila te Prvenstva Crne Gore i BiH. Da se radi o iznimno atraktivnoj i opasnoj stazi, pokazala je druga vonja kada je veliki broj gledatelja uz stazu vidio izlijetanja dvojice voza?a, i to Deana Kopajti?a, voza?a Auto kluba Rijeka, koji je sa Zastavom Yugo sletio pod most na stari eljezni?ki put u umetu, dok je nekoliko stotina metara povie izletio Crnogorac Nemanja Kacelan, ?lan Auto kluba Blao Smiljani? koji je sa svojom Honda Civic sletio u gusto raslinje dvadesetak metara ispod staze. Sre?om, obojica voza?a su prola bez ozljeda.

Pobjednik je me?unarodne auto utrke Nagrada Dubrovnika 2012. - Memorijal eljko ?uratovi? je Ma?ar Istvan Kavecz koji je voze?i BMW E90 u dvije vonje bio gotovo deset sekundi bri od Tomislava Muhvi?a u Mitshubishiju EVO IX, ?lana Auto kluba Petar Klepac. Tre?i je bio Petar Dajak, ?lan Ragusa Racinga u Audi A4 1.8T Quattro, sa zaostatkom malo vie od deset sekundi.

Na ovoj utrci su nastupila tri voza?a iz upe. Maro Barovi? je voze?i svoj Peugeot 306 za AK Dubrovnik Racing bio najbri u poretku Grupe A / SP Prvenstva Regije Jug, dok je Deni Kmetovi? voze?i Yuga zauzeo 3.mjesto u Klasi 15. Nikola Lubura nije zavrio prvu vonju. U konkurenciji Dravnog prvenstva Maro Barovi? je prvi u Klasi SP12 i estu u ukupnom poretku, dok je u konkurenciji svih voza?a (Me?unarodno prvenstvo RH) osvojio osmo mjesto.

Izletanje Deana Kopajti?a, voza?a Auto kluba Rijeka, pod most na stari eljezni?ki put u umetu

|