|
Četvrtak, 30 Prosinac 2010 00:14 |
TRAVANJ 2010; Za Uskrsne blagdane u upi dubrova?koj je boravilo 464 gostiju, a ostvareno je 1242 no?enja. U upnoj crkvi Velike Gospe u Martinovi?ima odran je koncert Uskršnjih pjesama u klapskoj izvedbi. I upljane je zainteresirala dugo o?ekivana Registra branitelja s podacima o pripadnicima postrojbi s našeg podru?ja. Na 2. danima meda Dubrova?ko-neretvanske upanije upski su p?elari ostvarili odli?ne rezultate. Svih šest uzoraka koje su dostavili na ocjenjivanje je nagra?eno medaljama, a ?etiri uzorka su osvojila zlatno odli?je. eljki Opa?ak autorici natpisa na Spomen obiljeju u Mandaljeni „I DOK ME NEMA, HRVATSKOJ SAM ODAN. JA TEBI SANJAM MIR, TI IVI MOJ SAN.“, dodijeljena je nagrada od 5000 kuna. U Postranju je nakon godišnje skupštine DVD-a otvoren novi Vatrogasni dom. Nakon uspješnih igara na doma?em terenu nogometaši upe su ostvarili prvu gostuju?u pobjedu u sezoni, pobijedivši u Metkovi?u istoimenog doma?ina sa 3:0.
SVIBANJ 2010; Prigodom obiljeavanja Dana op?ine i 18. obljetnice oslobo?enja upe dubrova?ke Ministar branitelja i me?ugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivi?, upan Nikola Dobroslavi? i Na?elnik Silvio Nardelli zajedno su otkrili spomen plo?e na Spomen obiljeju u Mandaljeni. Nagrada op?ine za ivotno djelo je dodijeljena gosparu Ton?u Maregi, a op?inska nagrada plaketa i nov?ani dar u iznosu od 5 tisu?a kuna dodijeljena je Marti i Domagoju Perki? za njihov predan rad u istraivanju upske baštine i Krešimiru Krmeku za ostvarene vrhunske sportske rezultate. Nizu izdanja Humanitarnog društva upa dubrova?ka pridruena nova knjiga, "Škrinja uspomena" autorice gospo?e Melite Bego - Urban. AK upa dubrova?ka je uspješno nastupio na Brdskoj utrci u Skradinu, a NK upa dubrova?ka je porazima krenula u doigravanje za prvaka. Dugo ?e se pamtit ?udna utakmica protiv Zmaja iz Blata na Taranteli u kojoj je upa u 90- minutu ušla sa dva gola prednosti i tada u ?etiri minute suda?ke nadoknade primila tri gola i izgubila utakmicu. Uspješni su bili i ?lanovi Paintball kluba upa koji su osvojili jaki me?unarodni turnir u Milanu.
LIPANJ 2010; Izvršena isplata jednokratne potpore djelatnicima GP-a. Petar Vuleti? je izabran za dopredsjednika upanijskog HSP-a dr. A. Star?evi?. Završni radovi na ure?enju raskrija na Srebrenom izazvali su u nekoliko navrata velike kolone na dravnoj cesti D-8 kroz upu. Turisti?ka zajednica op?ine upa dubrova?ka izradila je novu image brošuru za posjetitelje i goste naše op?ine. U dvorani osnovne škole na Kantulama je po?eo novi te?aj plesa. Glavne zvijezde ovogodišnje Puntiele su bili Zinedine Zidan i nadolaze?a rock n roll ikona Zoran Miši?. Hrvoje Katuši? iz upe Mandaljena zare?en za sve?enika na blagdan Sv Petra i Pavla. Maro Barovi? je dobrim vonjama zadrao prvo mjesto u svojoj klasi u poretku Dravnog prvenstva na brdskim stazama. Nogometna škola Astarea dobila donaciju u vrijednosti 40000 kn, a bo?ari Hidroelektrane nisu uspjeli izboriti povratak u prvoligaško društvo. Iznenada je preminuo Nikša Mati?evi?, sportski djelatnik i glazbenik iz Mlina, tajnik Sportskog ribarskog društva Felun, jedan od najaktivnijih dobrovoljnih darivatelja krvi upe dubrova?ke i dugogodišnji ?lan klape Ragusavecchia iz Cavtata.
|