|
Generali Gotovina i Marka? stigli su danas popodne Vladinim zrakoplovom u Zagreb gdje ih je na Trgu Bana Jela?i?a do?ekalo, te burnim pljeskom i klicanjem pozdravilo vie desetaka tisu?a gra?ana. Slavilo se danas tijekom popodneva i ve?eri diljem hrvatske - bakljade, vatromet, pjesma i veselje mogli su se doivjeti na svakom koraku. Reakcije na presudu stiu sa svih strana. upan Nikola Dobroslavi? je rekao kako je istina pobijedila i podsjetio na svoju izjavu izre?enu nakon prvostupanjske presude kada je uz ostalo rekao da svaki narod ima pravo na slobodu i to pravo ne moe mu dovesti u pitanje nikakva odluka nikakvog suda. Donosimo prve reakcije na?elnika Op?ine i nekoliko naih sumjetana nakon ?itanja presude.

Silvio Nardelli:
Osobno nisam o?ekivao ovakav ishod svih doga?anja. Svi smo sretni i zadovoljni. Ovo je ne samo pobjeda generala Gotovine i Marka?a ve? pobjeda Hrvatske drave i naroda.
?uro Lonza:
A to re?i? Nitko nije sretniji od nas. Danas je definitivno zavrio rat u Hrvatskoj. Dosad je sve bilo ovako, onako, ali ovo danas je definitivno. I naravno, svi smo ponosni zbog toga.
Nikola Bogoje:
Od ovoga se nije bolje doga?alo.
Mie Miloslavi? - Le?ak:
Rat je danas gotov. Zna?i, moramo vjerovati u sudove jer pravda je spora, ali je dostina .
Petar Vuleti?:
Kona?nu odluku smo ?ekali predugo. Ovo je potvrda nae pobjede u kojoj je stvorena Hrvatska sloboda. Drim da je ovo veliki dan za Hrvatski narod
don Robert ?ibari?:
Cjelodnevne suze radosnice govore o neopisivoj radosti moga srca, a svakoga koga sam susreo i ?uo su mi rekli da su im potekle suze nakon sto su ?uli osloba?ajucu presudu! Ve?eras sam s mjetanima Bui?a imao ?ast upaliti svije?e i izmoliti zahvalnu molitvu Bogu koji nas je ujedinio u ovome tekom i posljedi?no radosnom trenutku!

|