|
Subota, 16 Srpanj 2011 02:00 |
 Na 45. festivalu dalmatinskih klapa u Omišu na Ve?eri novih skladbi, odranoj petak, 15. srpnja klapa Subrenum je nagra?ena za najbolju vokalnu izvedbu. Nakon prošlogodišnje apsolutne pobjede i osvajanja prve nagrade stru?nog ocjenjiva?kog povjerenstva i prve nagrade publike za skladbu 'Kantano vrime', klapa Subrenum ove je godine nagradu dobila za skladbu pod nazivom "Materina svi?a" autora Krešimira Magdi?a na tekst Jakše Fiamenga. Spoj dokazanog iskusnog mentora Mo. Krešimira Magdi?a sa zreloš?u i kvalitetom klape Subrenum kroz protekle tri godine predanog i ozbiljnog zajedni?kog rada donosi nove vrijednosti u umjetni?kom izri?aju i postignutim rezultatima Subrenuma.
Sastav izvo?a?a na ovogodišnjoj Ve?er novih skladbi podsjetio je na one zapam?ene prestine završne ve?eri Omiškog festivala od prije nekoliko godina koje bi okupljale samo najbolja imena klapske scene. Na Ve?eri novih skladbi konkurencija je ove godine bila dojmljiva, jer su se me?u natjecateljima našle najuglednije dalmatinske klape kao što su: Cambi, Sinj, Filip Devi?, Nostalgija, Kamen, Jelsa, Luka () i Neverin (). . . Tre?e mjesto i bron?anu plaketu, osvojila je skladba "?a?e moj" koju je na tekst Vlaste Vrande?i?-Lebari? skladao ivko Klju?e, a izvela enska klapa Neverin iz Kaštel Lukši?a. Drugo mjesto i srebrna plaketa, prema stru?nom ocjenjiva?kom sudu pripalo je autoru glazbe Vinku Didovi?u za skladbu "Ku?a na alu", na tekst Jakše Fiamenga, u izvedbi klape Cambi iz Kaštel Kambelovca. Dobitnik zlatne plakete i prvog mjesta za skladbu "Umiri se more" u izvedbi klape Sinj je skladatelj Mojmir ?a?ija, dok je nagrada za najbolju izvedbu pripala klapi Subrenum. |