|
Kada su dvojica glazbenih entuzijasta gospari Ante Moja i Ivo Brekovi? u prolje?e ove godine uspjeli realizirati dugo sanjani i o?ekivani projekt obnove limene glazbe u naoj Op?ini, planiralo se da ?e za pripremu i uvjebavanje mladih glazbenika za prvi izlazak u javnost trebati oko 12 mjeseci, pa se kao mogu?i datum prvog nastupa spominjao Dan op?ine (26. svibnja) sljede?e godine. Ali eto, nakon samo est mjeseci velikim trudom pedagoga i metra prof. Ante Mojaa i zalaganjem mladih upskih glazbara sino? su po prvi put nakon 1939. godine javno zasvirali instrumenti Limene glazbe upe dubrova?ke. Boi?ni koncert glazbe koji je veliku dvoranu Op?ine ispunio do posljednjeg mjesta, otvoren je Lijepom naom i Dubrova?kom kolendom.

Slijedili su boi?ni napjevi i dvije dalmatinske, sve u obradi A .Mojaa, a za kraj su ostavljeni Zvon?i?i i Oda radosti - himna Europske Unije.
 ?lanovi glazbe su djevoj?ice i dje?aci u starosti od 11-14 godina, uz samo jednog starijeg studenta na basu;
1.Katarina Beni?, i.klarinet 2.Anica Ov?ina,I.klarinet 3.Matea Antunovi? I.klarinet 4.Ivana Ragu,,I.krilnica 5.Anastazija Antunovi?,I.krilnica 6.Vicko Luki?,I .krilnica 7.Matia Dobre,I.truba 8.Ana Antunovi?,II.klarinet 9.Ivana Antunovi?,II.klarinet 10.Marija Lujo,II.klarinet 11.Nikolin Matkovi?,II.klarinet 12.Luka uti?,II.krilnica 13.Michel Curi?,II. Truba 14.Antun Tepi?,II.krilnica 15.Zdravko ?u?i?,II.truba 16.Niko Miloslavi?,II.krilnica 17.Ivan Peri?,II.krilnica 18.Viktor ua,melofon 19.Josip Peri?,melofon 20.Antonio Ragu,tenor 21.?ino Grbi?,tenor 22.Silvio Fii?,bariton 23.Marko Papac,trombon 24.Marko Vu?i?evi?,trombon 25.Tomislav Papac,bas bubanj 26.Marijan Antunovi?,bas bubanj 27.Kristijan Jakobui?,?inele 28.Ivan Raica,dobo 29.Mako Antunovi? triangl/dobo 30.Paul Kesovija,f-bas.
Dirigent i u?itelj, ili kako on rado sebe naziva Metar (po starom obi?aju kod dalmatinskih glazbi) profesor Antun Moja.

|