|
Petak, 09 Travanj 2010 10:35 |
 Na?elnik Op?ine Silvio Nardelli i zamjenik na?elnika Mirko Masla? ju?er su u vije?nici Op?ine upa dubrova?ka primili eljku Opa?ak, studenticu tre?e godine studija Mediji i kultura društva , pobjednicu natje?aja za najbolje rješenje natpisa na spomen plo?i na Spomen obiljeju u Mandaljeni u upi dubrova?koj. Od 55 pristiglih prijedloga anonimnog natje?aja Povjerenstvo je izabralo natpis : „I DOK ME NEMA, HRVATSKOJ SAM ODAN. JA TEBI SANJAM MIR, TI IVI MOJ SAN.“, i isti natpis predloili Op?inskom vije?u koje je od vije?a jednoglasno prihva?eno. Obzirom da ?e se spomen plo?a sastojati od dva dijela, Povjerenstvo je za natpis na drugoj plo?i spomen obiljeja, imaju?i u vidu da se spomenu odre?ene sintagme usvojilo prijedlog: „ PALIMA ZA HRVATSKU U DOMOVINSKOM RATU SPOMENIK PODIE UPSKI PUK.“
a?elnik je eljki Opa?ak uru?io nagradu u nov?anom iznosu od 5.000,00 kuna i pozvao je na samo otvaranje Spomen obiljeja koje ?e se uprili?iti u sklopu proslave Dana Op?ine i Dana oslobo?enja upe dubrova?ke 26.svibnja ove godine. Nagra?ena studentica iz Vrgorca izrazila je prvenstveno ponos i veliku ?ast što ?e upravo njene rije?i ostati uklesane na impozantnom spomen obiljeju u Mandaljeni, a potom je izrazila i zahvalnost na uru?enoj nagradi. Ponosno ?u do?i za 20-ak godina i svojoj djeci, a nadam se i unucima pokazati što sam to kao studentica osmislila, a sve za sje?anje na one koji bili odani Hrvatskoj i zbog kojih danas ivimo mir.
Katarina Radi? Op?ina upa dubrova?ka |