|
Nedjelja, 31 Srpanj 2011 06:45 |
Kao policija, imali smo dojavu da su dvije radnice ispred Praonice Plat s radnim knjiicama, izba?ene s posla. Ispred obnovljenog pogona praonice do?ekale su nas uplakane ene, Konavoke Jadranka Vu?ica i Jasmina Paskovi? i, pale?i cigaretu za cigaretom rukama koje su se tresle kao prut, ispri?ale nam svoju pri?u. Zašto su odbile potpisati ugovor. - Mi smo prije dva – tri mjeseca iz praonice na Grudi prešle u Plat. Direktor nam nudi stalni radni odnos. Ali mi smo stalno zaposlene u Kopre (Praonica na Grudi op.a.), tako su nas i primili. Mi nismo s Koprom potpisale raskid ugovora, dakle mi smo ve? u stalnom radnom odnosu. Kako da budemo u radnim odnosima s dvije firme? – nije jasno ovim dvjema radnicama koje svih ovih dana strahuju za svoje radno mjesto, egzistenciju.
 - Bojimo se, ne ide redoslijedom, kako treba. Sve nas na prepad hvataju. Rekle smo im da ho?emo najprije sporazum o raskidu ugovora s Koprom. Nisu nam ga htjeli dati. Direktor nam je rekao da ne moemo više tu raditi, da dolazi inspekcija radi nas, da idemo doma, da ne?e oni radi nas pla?ati kazne. Traili smo napismeno da nas je on poslao da idemo doma, nismo dobili. Dao nam je radne knjiice i rekao u svako doba kad se ovo riješi primit ?emo vas nazad. A tko zna. Nama se ?ini da nas se ho?e riješit – ispri?ale su nam sumnji?ave radnice, te nam se poalile na još toga što ne valja u Praonici Plat. Što su nam sve ispri?ale, kao i što je na sve to imao za re?i novi direktor Pero Vukši? – ?itajte u novom broju Dubrova?kog lista! imš / tp - Dubrova?ki list , Subota, 30 Srpanj 2011 |